Milyen típusú műszaki fordításban vagyunk jártasak?

A cégeket mozgató fogaskerekek néha-néha megakadnak, ha felmerül a műszaki szakfordítás kérdése. A Translarium fordítóiroda segít abban, hogy olajozottan működjön a gépezet. A műszaki tudományok napról-napra törnek előre, az internet gyorsul, hihetetlen innovációs eredmények születnek. Ennek köszönhetően a műszaki fordítások is egyre fontosabbá válnak. A műszaki szövegek idegen nyelvről történő fordítására rendkívül sok területen szükség lehet. Nemzetközi szinten forgalmazna? Gondolkodik a terjeszkedésben, vagy külföldi partnerekkel dolgozna együtt? Akkor az Ön cégének is szüksége lehet műszaki fordításra.

Komoly figyelmet kell fordítani a precíz és pontos fordításra, hiszen egy apró félrefordításnak is komoly következménye lehet. Ebben segíthet fordítóirodánk, hisz velünk a precizitást is választja. A forrás-és célnyelv, valamint a szakterminológia alapos ismerete, a szakmai végzettség-és háttér, a naprakészség és a kreativitás mind-mind elengedhetetlen ahhoz, hogy egy jó műszaki fordítás születhessen.

A különböző termékekhez és szolgáltatásokhoz kapcsolódóan szüksége lehet útmutatók, kézikönyvek, használati utasítások és egyéb dokumentumok műszaki fordítására. Ebben számunkra a kihívás a műszaki terminológia és a gyakori rövid határidő. A megoldást pedig irodánk profi műszaki fordítói jelentik. A munkafolyamatot fordítástámogató eszközökkel végezzük a terminológiailag és stilisztikailag is egységes szöveg érdekében. Szótárprogramunknak és műszaki képzettségű fordítóinknak köszönhetően a megfelelő fordítás mindig garantált, de igény esetén a szakterminológiát fordítás előtt egyeztetjük a megrendelővel. A kommunikáció nagyon fontos számunkra, épp ezért munkatársaink nem félnek kérdezni, a válaszokra pedig kiemelt figyelmet fordítanak. Hosszú távú együttműködés esetén az információkat rendszerezzük és bekerülnek adatbázisaikba ezek a fordító referenciák.

A forgalmazott termékekhez és szolgáltatásokhoz kapcsolódó útmutatók, felhasználói kézikönyvek, használati utasítások és különböző dokumentumok fordítását biztosítani kell. Professzionális műszaki fordítási szolgáltatásunkkal az alábbi területeken vállaljuk és segítjük gyártócégek, forgalmazók, leányvállalatok és mérnöki irodák munkáját: vegyipar, gyógyszeriper, gépipar, autóipar, elektronika, geodézia, robotika, elektrotechnika.

Gyártáshoz kapcsolódó leírások fordítása a teljesség igénye nélkül: 

  • szervizkönyv/gépkönyv fordítása
  • teljes műszaki dokumentáció fordítása 
  • termékkatalógus, rövid prospektus fordítás
  • használati utasítás fordítás 
  • kezelési útmutató fordítás 
  • specifikáció fordítás 
  • műszaki rajz és alkatrészlista fordítás 
  • műszaki engedély fordítás
  • biztonsági adatlap fordítás 
  • energetikai tanúsítvány fordítás